Skip to main content
STEAM vesti

SGA Empowers Dan za gejmerke 9. marta: Započni i osnaži svoju gejming karijeru

By 07/03/2023May 31st, 2023No Comments
SGA Empowers dan

SGA (Serbian Games Association) organizuje celodnevni događaj sa divnim ciljem – povećanjem broja žena u gejming industriji. Devetog marta u Beogradu u okviru SGA Empowers Dana odigraće se više dešavanja vezanih za pravljenje igrica, kao što su:

  • Uvod u Unreal Engine
  • Napravi svoju konzolu
  • Radionica za zaposlene u gejming industriji
  • Panel diskusija za sve
  • Uvod u svet video igara

Izdvajamo neke od najinteresantnijih:

  • Uvod u Unreal Engine je namenjen studentkinjama i nudi praktično znanje – možeš i da se oprobaš u pravljenju 3D grafike na računaru. Iako je program besplatan i relativno jednostavan za korišćenje, Milan Ličina će ti dati odličnu osnovu!
  • Panel diskusija će ti pružiti priliku da se informišeš o tome kako da uđeš u gejming industriju i dobiješ odgovore na pitanja koja si htela da postaviš, a nisi imala kome. U razgovoru će učestvovati Katarina Anđelković (programska direktorka Fondacije Petlja), Mina Cvetinović Pavkov (šefica katedre za vizuelne efekte, animaciju i gejm art na FDU) i Milan Ličina (tech umetnik i predavač na Univerzitetu Metropoliten)
  • Uvod u svet video igara je namenjen svim srednjoškolkama koje žele više da nauče o gejming industriji. Ovo predavanje će ti pomoći da nađeš svoje mesto u ovoj brzorastućoj industriji, a drže ga devojke sa radnim iskustvom u našim najvećim gejming kompanijama.

Ove radionice nude osnovno znanje o gejmingu, kako se koristi popularni program za pravljenje 3D grafike, ali i hardversko znanje kroz pravljenje konzole. Požuri jer je broj mesta ograničen, a ova prilika se retko sreće! Svi događaji su besplatni uz prijavljivanje na linku ispod.

Rastite uz nauku, tehnologiju, inženjerstvo, umetnost i matematiku

STEAM je uzbudljivo i inovativno polje, sa mnogim mogućnostima za žene i devojke da započnu svoju karijeru. Pridružite se tehnološkoj industriji kako biste učestvovale u kreiranju inovacija i pokretanju promena u svojoj zajednici ali i u svetu. Vi to možete!