Skip to main content
STEM vesti

Nauči kako se prave video igre – prijavi se za treći Playing Narratives ciklus!

Poziv za mlade kreativce koji se bave ilustracijom, modelovanjem i animacijom, kreativnim pisanjem ili dizajnom zvuka – prijavite se za program Playing Narratives – Ideas to Games, koji sprovodi Serbian Games Association (SGA). Uz radionice i predavanja koja vode iskusni stručnjaci iz gejming industrije i kroz timski rad sa vršnjacima, bez ikakvog predznanja o gejmingu, za 8 meseci napravićete svoj prvi koncept za igru i takmičiti se pred međunarodnim žirijem.

Za učešće u programu nije važno predznanje iz gejminga, već želja da se uči i napreduje u oblastima kojima se ovi mladi digitalni i analogni umetnici i umetnice već bave.

U toku ciklusa polaznici i polaznice radiće u timovima. Kroz niz praktičnih radionica, mentorskih sesija i predavanja, svaki tim će razvijati originalni koncept za igru. Podršku pružaju vodeći gejming stručnjaci iz Srbije, kao i gostujući predavači iz Francuske, Nemačke i drugih evropskih zemalja sa jakom gejming scenom. Timove očekuju i posete velikim domaćim gejming kompanijama. Finalne ptojekte timovi prezentuju pred međunarodnim žirijem, koji će odabrati najbolji koncept. 

Prijave su otvorene do nedelje 2. aprila u ponoć. Kliknite na link ispod za više detalja o programu i prijavite se!

Rastite uz nauku, tehnologiju, inženjerstvo, umetnost i matematiku

STEAM je uzbudljivo i inovativno polje, sa mnogim mogućnostima za žene i devojke da započnu svoju karijeru. Pridružite se tehnološkoj industriji kako biste učestvovale u kreiranju inovacija i pokretanju promena u svojoj zajednici ali i u svetu. Vi to možete!