Skip to main content
Jobs of the futureSTEM vesti

AFA i UniCredit Bank Serbia karavan „poslova budućnosti“ završen u Užicu

Radionicom u Užičkoj gimnaziji, zaokružili smo posete srednjim školama širom zemlje koje smo sprovodili sa UniCredit Bank Serbia od aprila 2023. godine u okviru More Girls in STEM inicijative. AFA organizacija je u saradnji sa partnerima nastavila da ohrabruje i osnažuje devojke da izučavaju STEM oblasti (nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika), i ukupno se 210 novih učenica direktno upoznalo sa zanimanjima budućnosti i zašto je važno da se žene podjednako uključe u kreiranje digitalne civilizacije, čime smo za šest godina uključili hiljadu devojčica i devojaka u MOGIS inicijativu.

Mentorke našeg partnera – Head of Data Office Marina Pejić, Senior Business Analyst Magdalena Mitić Stamenković, Senior Data Analyst Isidora Palić i dizajner u IT arhitekturi Mirjana Petković, nesebično su u ovih godinu dana delile profesionalne priče sa gimnazijalkama iz Požarevca, XIII beogradske gimnazije, Sremske Mitrovice i Užica. Takođe, objasnile su poslove koji se zapravo kriju iza njihovih funkcija i time upoznale učesnice čime će se zapravo baviti ako se odluče za STEM oblasti, ali i sa svim preprekama i nedoumicama koje su ih pratile u izboru budućeg zanimanja, kako bi devojkama olakšale buduće izbore i odluke.

Cilj AFA More Girls in STEM inicijative je da poveže devojke sa uzorima iz tehnoloških nauka i inženjerstva, kako bi se odlučile za karijere u STEM oblastima. Zato smo zajedničkim snagama pripremili i serijal videa u kojima je Magdalena Mitić Stamenković objasnila čime se zapravo bavi bussiness analyst i koje prirodne nauke su neophodne (ili nisu) za to. Time je predstavila ne samo jedno zanimanje budućnosti nego i UniCredit Bank Serbia kao poslodavca, a saznajte i kako ovde.

Kroz PR i digitalnu kampanju, našom pričom smo za ovih godinu dana doprli do više od milion ljudi u Srbiji i nemamo nameru da se zaustavimo, zato pozivamo sve partnere da nam se priključe kako bi MOGIS inicijativa nastavila da raste.